Het einde in zicht

View More: http://ilkavanwierenphotograpy.pass.us/vitalpalace-mirjam

De laatste loodjes van deze ongelooflijk zware challenge (…zucht) zijn in zicht. Na bijna twee en halve maand keihard trainen en gedisciplineerd nee zeggen tegen alles wat ruikt naar suiker, vet of alcohol kan ik niet wachten op die eindmeting…of..wacht, nee, nu de realiteit. Het moet de laatste weken, eh 14 dagen nog gaan gebeuren want tot nu toe heb ik bij vlagen mijn best gedaan, maar ook bij heel veel vlagen niet. Allerlei excuses die iedereen wel kent zijn ook op mij van toepassing. Weekje NY met vriendinnen zonder wijntjes bestaat niet in mijn leven, avondje bomen over de ups en downs van het bestaan kan niet zonder een goeie rode wijn, en tja, dat stukje kaas hoort er natuurlijk bij. Weggooien is ook zonde. En dan ook nog zo’n Bevrijdingsfestival tijdens de challenge, wie bedenkt dat! 😉 Aan mijn dagelijkse eetpatroon ligt het niet, het zijn de geneugten des levens die mij deze challenge te vaak hebben toegelachen. Met een teleurstellende 2e tussenmeting als gevolg; in omvang gegroeid en iets aan gewicht erbij. Vetpercentage gelukkig wel ietsiepietsie lager, maar dat was volgens Marcel te verwaarlozen…lekker dan! En ik moest me ook niet zo druk maken om die tussenmeting, het gaat om de eindmeting. Jaja, waarom sta ik dan met mijn ziel en zaligheid weer op die weegschaal (zo blij dat ik thuis niet zo’n ding heb, echt niet goed voor het humeur) en laat ik me flink knijpen? Maar eerlijk is eerlijk, het werkt wel, ik was super chagrijnig en ben er meteen vol tegenaan gegaan. Het zal mij toch niet gebeuren dat ik met een hoger vetpercentage en meer kilo’s eindig dan dat ik ben begonnen. Echt niet! Ik ben een FitZwollie!

Fitzwollie meting lage resolutie

Maar hoe ga ik dat dan doen, aangezien het me tot nu toe moeilijk gelukt is. Tja, dat weet ik zelf ook niet precies, het is vooral een mindset die ik om moet zetten. De teleurstelling van de meting helpt zeker mee om me te focussen en daardoor de spirit terug te krijgen die ik vorig jaar tegen het eind vd challenge in overvloed had. En fijn dat het nu ook eindelijk echt lente wordt waardoor ik meteen meer behoefte heb aan gezonde vital-challenge- proof- salades. Bakken vol met groentes, daar word ik blij van. Met een groot glas water natuurlijk, geen wijn, nee echt, geen wijn! Ik spreek met mezelf af dat ik elke dag een activiteit ga doen die bijdraagt aan vetverbranding in plaats van vetophoping, ha. Vandaag begonnen met een flinke wandeling. Lekker buiten, een fijne afwisseling met het indoor hangen aan de apparaten. En goed voor heel veel dingen zag ik in een item op fb wat Marcel gedeeld had. Dus dat, aan mijn plannen ligt het niet.

Ik ga zien waar ik eind mei op uit kom. Dat bikinilijf van toen ik 18 was, laat ik lekker voor wat het was. Ik ga nu voor een summerproof body wat past bij een 40+ er. Zodat ik na de challenge zonder schaamte in hippe bikini kan neerstrijken op het nieuwe stadsstrand. Ha, wie gaat er mee?

Fitzwollie at the beach lagere resolutie

Maar hoe gaat het met de rest van de challengers ? Lopen jullie op schema? Zijn er al geduchte kandidaten voor het erepodium? Ik gun natuurlijk mijn 2 sportmaatjes een overwinning, omdat ik weet hoe geweldig leuk dat is. Heel benieuwd wie er straks gaan strijden om de grote beker. Dus heren en dames, nog even volhouden en knallen. Ik doe mee. (echt waar!)

Groetjes Mirjam Dijkstra

Article by VitalPalace