Maak kennis met Mirjam Dijkstra

View More: http://ilkavanwierenphotograpy.pass.us/vitalpalace-mirjam

Hi,

Ik kan het zelf bijna niet geloven, en velen in mijn omgeving waarschijnlijk ook niet, maar vanaf nu ben ik een Fit Zwollie! Ha, dat klinkt best goed. Vereerd dat Anika mij gevraagd, ga ik de komen de tijd bloggen om jullie op de hoogte te houden van mijn Vital Challenge voortgang. Die challenge heeft er vorig jaar voor gezorgd dat ik voor het eerst in mijn leven een 1e prijs in ontvangst heb mogen nemen op sportgebied. Wauw, wat was dat gaaf zeg. Een hoogtepunt in mijn “sportieve” carrière. Dan kan ik dit jaar natuurlijk niet achterblijven.

De meesten van jullie kennen mij waarschijnlijk al wel, ik ben diegene met dat rood aangelopen hoofd (“rode kupke”, volgens insiders) vaak samen aan het trainen met mijn sportmaatje Roos. Hierbij nog even een officieus voorstelrondje; Ik ben Mirjam, 43 jaar en woon bijna 10 jaar in Zwolle. In mijn dagelijkse leven werk ik bij dé Wehkamp als concept-stylist/trendwatcher waarbij ik alle fashion trends in kaart breng en vertaal. Een superleuke afwisselende baan, waarbij ik ook nog eens veel op pad mag. Creativiteit zit in mijn genen, naast mijn werk fotografeer, illustreer en zeefdruk ik van alles en nog wat. Heerlijke manieren om mijn hoofd leeg te maken.

Helaas zit sportiviteit iets minder in mijn genen. Ik was altijd meer het dromerige meisje dat liever een dansje deed dan actief mee te doen met een potje volleybal. Door de jaren heen heb ik veel gedanst, van jazzballet tot flamenco dansen, olé. Op zich vond ik dat allemaal prima, voor mij hoefde dat gedoe in de sportschool niet zo. Tot een paar jaar geleden de kilo’s zich gestaag aan mijn lichaam gingen nestelen en daar ook gezellig bleven hangen. Tja, ik moest onder ogen zien dat ik niet meer 25 was en mijn lichaam niet vanzelf weer in shape zou komen. Er moest echt wat gebeuren en voilá, daar was de Vital Challenge! De uitgelezen kans om echt in actie te komen. De scepsis die ik in het begin had verdween al snel toen ik merkte dat het werkte! De kilo’s gingen er een stuk sneller af dan verwacht en ik voelde me daadwerkelijk fitter en prettiger in mijn lichaam. Ik ben onwijs streng voor mezelf geweest, er kwam een discipline naar boven die ik niet van mezelf kende, al helemaal niet als het om sporten gaat. Naar de sportschool gaan op vrijdagavond was voorheen een no-go, vrijdagavond was het kroegavond, als trouwe klant van de vrijmibo trainde ik vooral op andere vlakken…ook heel gezellig. Nu werd ik een soort fanatiekeling van het soort waar ik zelf meestal zover mogelijk bij uit de buurt bleef. Gemiddeld 2 uur per keer flink aan de bak en afgemat worden door Marcel begon ik zelfs leuk te vinden. Het resultaat was vooral voor mezelf een grote verrassing. Soms moet een mens haar eigen grenzen verleggen om daar te komen waar zij wil zijn.

Ik kan nu heel stoer zeggen dat ik na de challenge flink door gegaan ben, en dat klopt ook…voor een paar weken…daarna ben ik zeker teruggevallen en ging het wat op en neer. De boog kan natuurlijk ook niet altijd gespannen blijven, ik ben nou eenmaal een levensgenieter. Ik train wel, probeer 2x in de week te gaan, maar ben minder fanatiek en met mijn voeding ook minder streng. Chocola, echt, wie kan dat nu weerstaan? Het wintervet heeft zijn plek inmiddels weer gevonden rond mijn b&b. Hoog tijd voor een nieuwe challenge. Ik heb mijn doel bepaald; het bikinilichaam dat ik had toen ik 18 was…hahaha, moet lukken toch? Ik heb er zin in… op naar een nieuwe overwinning, al is het alleen maar op mezelf. Succes allemaal! Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang, de succesjes, maar ook zeker de mindere momenten…festivals zonder biertjes, verjaardagen zonder gebak…ajajaj!

Het is leuk, echt waar! Doei!

Groet Mirjam

Article by VitalPalace