Een nieuwe challenge

View More: http://ilkavanwierenphotograpy.pass.us/vitalpalace-mirjam

De VitalChallenge’18 is van start gegaan. Een nieuw jaar, een nieuwe challenge en ook ik doe dit jaar weer mee. Soms vragen mensen me waarom ik mee doe, ik ben toch nog aardig in shape. Ja, dat klopt, ik kan zeggen dat ik het redelijk goed volhoud en dat ik na de challenge van 2016 niet echt teruggevallen ben. Toch merk ook ik dat de discipline om dingen af te slaan zoals traktaties, snoepjes, wijntjes etc. momenteel ver te zoeken is. Misschien heeft het te maken met de winterperiode, waarin het lijf behoefte heeft aan een vetlaagje tegen de (extreme) kou ;-), of is dat iets te makkelijk gedacht. Haha, in ieder geval vind ik het zelf tijd om weer even de focus te leggen op de gezonde levensstijl.

Maandag heb ik de meting en ik verwacht daarbij een teleurstellend vetpercentage te zien…aj, daar ligt ook meteen mijn focus en mijn doel dit jaar. M’n gewicht is prima, mijn rondingen wil ik graag behouden, maar het mag allemaal wel iets meer gespierd en gestroomlijnd. Ok, werk aan de winkel. Geen traktaties en tussendoor snacks meer voor mij de komende maanden. Ook de pasta’s en aardappelen verdwijnen weer uit mijn keukenkastje net als die verdwaalde zak chips en de koekjes die ik echt alleen voor de visite had gekocht…yeah right!

Wat betreft de wijntjes, nee sorry, ik zal erop letten, maar ik geloof niet in een dry wat voor maand dan ook. Ik ken mezelf, na die dry-maand ga ik weer wijntjes drinken en dan is die maand afzien voor niks geweest. Ik vind af en toe een wijntje echt heerlijk. En wees eerlijk, het mag nog wel een beetje leuk blijven. Mijn focusgebieden qua training zijn mijn flubber bovenarmen, thank god ben ik geen koningin die dagelijks haar zwaaitje moet doen, en mijn bilpartij. Marcel heeft vast een leuk schema om die gebieden eens goed aan te pakken. Kom maar door met die squads en burpies! Wat betreft mijn eetpatroon ga ik weer op zoek naar verrassende lekkere gezonde recepten en deze zal ik af en toe delen in de Vital Challenge groepsapp en op de fb pagina van de VitalChallenge’18. Het delen van recepten is echt fijn, zo help je elkaar een beetje deze maanden door. Want ook al ‘’mogen” veel dingen niet, er is gelukkig heel veel wat wel mag en ook nog eens donders lekker is. Dus delen is lief! 😉

Hierbij alvast een hele makkelijke; bananenpannenkoekjes; 1 banaan, 2 eieren, eventueel wat havermout of speltvlokken en gebroken lijnzaad. Door elkaar roeren of mixen. Klaar om pannenkoekjes van te bakken. Heerlijk met wat blauwe bessen of frambozen, als ontbijt, lunch of toetje! Eet smakelijk!

20180303_115813

Terugkijkend op de afgelopen 2 jaar kan ik zeggen dat de Vital Challenge van 2016 een ware ommezwaai in mijn leven is geweest. Ik heb een knop omgezet wat positief heeft uitgepakt. Ik hoop dat anderen dit ook zo ervaren. Niet alleen fysiek gebeurt er iets met je, ook in je hoofd verandert er iets, je zelfvertrouwen groeit, je krijgt meer geloof in je eigen kunnen. En dat neem je mee in je persoonlijke, maar ook in je werkleven. Althans zo werkte het bij mij wel. Het is af en toe afzien en vermoeiend en zwaar frustrerend, maar dat is nodig, want zonder wrijving geen glans!

Maar genoeg over mij, ik wens iedereen die meedoet heel veel succes! Zet m op, je kunt meer dan je denkt! En laat Marcel je flink afmatten, vind ie leuk en daarvoor is hij er ook! 😉

Groetjes Mirjam

Article by VitalPalace