HIIT

DSC_0193

Een intensieve training van 45 minuten. Verleg je grenzen met diverse materialen zoals kettlebells, gewichten en jump ropes maar natuurlijk ook je eigen lichaamsgewicht.

HIIT (High Intensity Interval Training) is een training strategie die is bedoeld om prestaties te verbeteren door middel van relatief korte training sessies. Ondanks dat er gebruikt wordt gemaakt van relatief korte cardiovasculaire trainingen, heeft HIIT een zeer positieve invloed op het metabolisme en met name op de vetverbranding en spieropbouw.

High Intensity wijst op de hoge intensiteit waarop de oefeningen uitgevoerd worden. Het is de bedoeling dat je je zoveel mogelijk inspant. Op die manier blijft de hartslag zeer hoog waardoor er veel calorieën worden verbrand.

Je kunt natuurlijk wel niet de volledige work-out op maximale intensiteit volhouden, daarom dat het eveneens een Interval Training is. Via intervallen worden periodes van intensieve oefeningen afgewisseld met periodes van rust of rustige oefeningen. Hierdoor moet het mogelijk blijven dat de work-out volgehouden wordt.

Onze instructeur komt elke keer met nieuwe uitdagingen, maar één ding is zeker: je wordt extreem fit. Dat komt omdat je lichaam uren nadat de trainingssessie is afgelopen, calorieën blijft verbranden.

Vanaf 11 september, elke woensdag 20.00-20.45 uur

Nog meer uitdaging? Na de HIIT geeft onze instructeur ook nog een buikspier kwartier! 

Proefles? Mail naar [email protected] , bel 038-4227311 of vraag de gratis weekpas hier aan!

Article by VitalPalace