De VitalChallenge is een jaarlijks terugkomend evenement. De volgende editie start 1 maart 2021!


Get ready to rumble! Vital Palace organiseert de VitalChallenge voor al haar leden. En wat voor een. Uitdagende trainingsschema’s, op maat gemaakte voedingsplannen en maar liefst drie diverse coaches die je kunnen helpen om jouw doel voor dit jaar te behalen. Ga jij de uitdaging aan?

DE UITDAGING
Je bent eigenlijk best fit. Je sport, probeert gezond te eten, neemt altijd de trap in plaats van de roltrap (bijna dan) én zeker in het nieuwe jaar pak je wat vaker de fiets. Toch wil je graag net dat ene vetrolletje wegwerken, je conditie net iets beter op pijl krijgen of nog net iets groter willen worden in spiermassa.
De VitalChallenge is een competitieve en sportieve uitdaging waarbij we jou challengen om binnen drie maanden nét dat beetje extra te geven. Een wedstrijd waarin je je eigen gestelde doelen mag bepalen. Tof aspect aan deze wedstrijd is dat je zowel met en tegen andere Vital’ers de strijd aan gaat. Samen kom je altijd verder!

BEPAAL JE FOCUS
Elke deelnemer mag zelf bepalen wat zijn of haar doel is. Waar leg jij dit jaar je focus op? Not sure yet? Onze coaches staan voor je klaar om je te helpen zodat je goed kunt bepalen welk persoonlijk doel jij dit jaar voor de VitalChallenge stelt.
De meest gekozen doelen van vorig jaar:
- Droogtrainen
- Vetpercentage verminderen
- Conditie verbeteren
- Afvallen
- Meedoen of uitlopen van een Halve Marathon
- Groeien in spiermassa

Alvast even vrijblijvend kletsen met een van onze coaches? Of alvast starten met de eerste stapjes van jouw doel? Kom langs onze Vital Huiskamer of maak een afspraak met een van onze coaches via: 038-4227311

AAN DE SLAG!
Na het bepalen van jouw doel ga je drie maanden lang aan de slag met je eigen of door de coach verkregen eet- en trainingsschema’s. We organiseren diverse toffe clinics en actieve workshops die aansluiten bij de verschillende doelen. Daarnaast -en dat is eigenlijk het allermooiste van deze hele challenge- strijd je ook vooral met je mede Vital’ers. Toch fijn om even je struggels te kunnen delen wanneer je het even moeilijk hebt met je voeding en/of traningsschema. We’re all in this challenge together!


‘De Vital-feelling tijdens de Challenge.. Jaaa, die is top! Keihard werken maar je weet dat je het met z’n allen doet. Geeft me toch een enorm team-spirit-gevoel en een dikke boost om net dat stapje extra te zetten, elk jaar weer!’
— Cosette (27), doet dit jaar voor de 3e keer mee aan de VitalChallenge / Top 5 VitalChallenge 2019.


AL I DO IS WIN WIN WIN..
Ga jij voor de top 10? Of stiekem eigenlijk gewoon voor het podium? Top! Vinden we leuk! Om te kunnen bepalen wie uiteindelijk de winnaars zijn meten we aan de hand van een aantal punten je vorderingen. We kijken naar je gewicht, je vetpercentage en het aantal centimeters van bijvoorbeeld je heup en je taille.

Dit doen we in drie fases:
1. Eerste meting
Tijdens de eerste meting bespreek je gezamenlijk met de coach jouw doel. Gezamenlijk maken jullie een plan van aanpak. Een afspraak maken voor de eerste meting is verplicht.
2. Tussenmeting
Na 6 weken kom je weer langs voor een meting. Hoe gaat het nu? Wat kunnen we eventueel veranderen? Is het nodig, kun je samen met je coach je eet- en trainingsschema’s aanpassen. En door! Na 10 weken is er een mogelijkheid voor een extra tussenmeting.
3. Eindmetingen
De eindstreep, ein-de-lijk, daar is ‘ie na 12 weken de eindmetingen.

Veel deelnemers delen deze drie maanden over zijn of haar VitalChallenge-journey. Hoe gaat het? Wat gaat goed en wat kan beter? Wat is suuuuuper moeilijk? VitalChallenge deelt zoveel mogelijk van deze stories op de Vital Palace socials #VitalChallenge20
Hou dus de socials in de gaten voor een beetje Challenge-support -> Facebook/Instagram

THE JURY
Voor het bepalen van de winnaar kijkt de Vital Palace Jury naar drie hoofdpunten:
1. Je gestelde doel en het behaalde resultaat (feitelijk: wat hebben je metingen opgeleverd?)
2. Je inzet en doorzettingsvermogen (heb jij een beetje actie in de taxi laten zien?)
3. Figuurcorrectie (Summerbody ready?)

SUPER PRIJZEN!
Prijs 1: Je bent een stukje fitter en gezonder geworden (lees: SUMMERREADY!) én je bent meer te weten gekomen over voeding, training en techniek. Daarnaast ontvangen de top 3 dames en de top 3 heren de volgende prijzen van Vital Palace:

1e prijs: 3 maanden gratis sporten
2e prijs: 2 maanden gratis sporten
3e prijs: 1 maand gratis sporten

Ook verdelen meer dan 15 lokale ondernemers uit Zwolle geweldige prijzen voor de top 3 heren en top 3 dames.

Maar dat is niet alles. Ook kiest de jury een overall winnaar, degene die het écht verdiend om VitalChallenge winnaar  te zijn. Deze winnaar krijgt bovenop zijn of haar prijzen een €100,- voedingssupplementen-bon en de felbegeerde beker.

EEN KLEIN BEETJE VITAL-LIEFDE..
LET OP! Niemand is natuurlijk verplicht om met een van onze coaches te werken. Je mag het ook all by yourself doen, geen enkel probleem! Wij bieden dit gratis en met veel liefde aan onze leden aan. Ben je lid, dan zitten de begeleiding en schema’s inclusief in je Vital abonnement.

VITALPALACE APP
Download de VitalPalace App want tijdens de challenge is het belangrijk om je voedingsdagboek goed bij te houden. Deze app is alleen voor leden. Ben je je gegevens kwijt? Vraag aan de balie in de Vital Huiskamer jouw inloggegevens op.