Foto van krachttraining met stang en gewichten

Kracht-
training

Vital Palace Zwolle is de plek bij uitstek voor krachttraining. Onze apparatuur is werkelijk ‘state of art’. In de schone sportzaal met airconditioning staat alles voor u klaar. Bij de eerste kennismaking zorgen instructeurs voor een optimale begeleiding. Zij vertellen u alles over de werking van de verschillende apparaten en helpen u bij het opstellen van een persoonlijk trainingsschema.

Veel mensen associëren krachttraining met zware gewichten en ingewikkelde apparaten, maar krachttraining gaat veel verder. Krachttraining is een effectief middel om blessures te voorkomen, om spierkracht te kweken en om zo tot betere prestaties te komen. Krachttraining versterkt de spieren en dat zorgt voor een betere bescherming van de gewrichten.

Uiteraard is er verschil tussen krachttraining voor mannen en vrouwen en de zichtbare, lichamelijke resultaten hiervan. Bij mannen kan het leiden tot een sterkere en grotere structuur van de spieren. Bij vrouwen is het hoofdzakelijk gericht op figuurcorrectie en spierversteviging.

Voor iedere spiergroep bestaan gepaste oefeningen voor een optimaal resultaat. Bij het trainen van de spieren staan de elementen maximale kracht, spiermassa en uithoudingsvermogen van de spieren centraal.

Enkele voordelen van krachttraining op een rij:

  • Meer spiermassa
  • Vermindering lichaamsvet
  • Verlaging bloeddruk
  • Verbetering cholesterolgehalte

Gratis weekpas aanvragen